Blog

Ο Βασίλης Ιωάννου απαντά στον Γ. Νίτσα, για τη δήθεν «αλά καρτ δημοσιογραφία»

«Σε όσους κατά το παρελθόν έδωσα αξία, ας την κρατήσουν να με θυμούνται»!!!

Στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον Χρήστο Ανεμοζάλη και στο  radio prisma, ο κ. Νίτσας μου “έκανε την τιμή” να αναφερθεί και στο πρόσωπό μου, κατηγορώντας με ευθέως ότι ασκώ «δημοσιογραφία αλά  καρτ» και θα πρέπει να είμαι περισσότερο προσεκτικός όταν εκφράζω δημόσιο λόγο.

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νίτσας:

«Ο πρώην Νομάρχης,  ο κ. Ιωάννου, που είναι και συνεργάτης του σταθμού, δυστυχώς μπερδευόταν….

Προσπάθησε να κατηγορήσει για τα LED τον κ. Νίτσα και την “Ανάπτυξη Τώρα” που ψήφισε το έργο, ενώ αντιθέτως δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, να πει στον Δήμαρχο, “γιατί  ζημιώνεις το δήμο με τόσα εκατομμύρια;” 

Αλά- καρτ δημοσιογραφία;

Δυστυχώς είχαμε και τέτοια

Είναι πολύ σημαντικό να λέμε πράγματα, αλλά και να τα στηρίζουμε..

Οφείλουμε να τα πούμε αυτά τα πράγματα , για όλα τα πολιτικά πρόσωπα , γιατί εκφέρουν άποψη και λόγο…

Γιατί στον πολιτικό λόγο κρινόμαστε όλοι.»

Βεβαίως και δεν εκπλήσσομαι με τις παραπάνω αιχμές, καθώς από το συγκεκριμένο πρόσωπο έχω δεχθεί επανειλημμένα αναίτιες επιθέσεις με ανυπόστατους ισχυρισμούς, ενώ κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει σε βάρος μου διάφορες φήμες, προκειμένου να με πλήξει πολιτικά και ηθικά.

Και παρ’ ότι συνεχώς εκτίθεται με τα όσα λέει και κάνει σε βάρος μου, αυτός “το βιολί του”.

Έχω συνηθίσει πλέον αφού γνωρίζω ότι το ψέμα και η λάσπη, είναι το «το προσφιλές του σπορ».

Επιμένει να επανέρχεται σε ένα θέμα για το οποίο είναι εκτεθειμένος.

Αξίζει να θυμίσω ότι, όταν πριν 3 χρόνια είχα τολμήσει να του ασκήσω κριτική για το ίδιο θέμα, απαίτησε από τον ιδιοκτήτη του prisma να με διώξει από το ραδιόφωνο.

Αυτά για την ιστορία…

Επειδή όμως επιχειρεί να παραδώσει και μαθήματα δημοσιογραφικής και πολιτικής δεοντολογίας, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω και επί της ουσίας.

1ον: Για το έργο του οδοφωτισμού (LED), ψήφισαν θετικά 3 παρατάξεις, από τις  συνολικά 7.

Εκτός από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις του κ. Γεωργάκου και του κ. Ροπόκη, θετικά ψήφισε και η παράταξη του κ. Νίτσα.

Από τότε το έργο πήρε ανεμπόδιστα το δρόμο του και όλα τα άλλα που λέγονται είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Αν κάποιος έμπειρος Αυτοδιοικητικός, όπως ο κ. Νίτσας, ήθελε να βάλει όρους και προϋποθέσεις, θα μπορούσε να ζητήσει την αναβολή ψήφισης θέματος, μέχρι να προσκομιστούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Ούτως ή άλλως χωρίς τις ψήφους της παράταξής του το έργο δε θα προχωρούσε.

Το γιατί δεν το έκανε, αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα…

2ον: Από την αρχή που το έργο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσα δημόσια τη διαφωνία μου, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και πληροφορίες μου το έργο θα ήταν ασύμφορο για τους δημότες, οι οποίοι και θα πλήρωναν το μάρμαρο.

Πέρα από τα αμέτρητα ραδιοφωνικά σχόλια, αφιέρωσα από τότε μέχρι σήμερα, 3 επίκαιρα άρθρα για το θέμα του Οδοφωτισμού, στα οποία καταλόγιζα ευθύνες για τη λαθεμένη επιλογή, η οποία δεσμεύει το δήμο για τα επόμενα 12 χρόνια και καλούσα τον Δήμαρχο Πρέβεζας να επανεξετάσει το θέμα.

Παραθέτω και τους τίτλους των 3 άρθρων , επιλέγοντας μάλιστα και συγκεκριμένα αποσπάσματα, τα οποία καταρίπτουν τους ισχυρισμούς του κ. Νίτσα ότι λειτουργώ μεροληπτικά σε βάρος του, μη καταλογίζοντας ευθύνες στον Δήμαρχο. Το αντίθετο θα έλεγα.

Το 1ο  άρθρο ήταν στις 9/4/21 στο prevezabest, με τίτλο: 

“Αμείλικτα ερωτήματα για το έργο του οδοφωτισμού”.

Μεταξύ άλλων τόνιζα:

«Για ένα τόσο σημαντικό έργο (οδοφωτισμού) που απασχόλησε επί μακρόν την επικαιρότητα, που η αντιπολίτευση και τα τοπικά ΜΜΕ έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για την όλη διαδικασία, δεν νοιώθει την ανάγκη η Δημοτική αρχή, να επανεξετάσει τη στάση της;»

Το 2ο άρθρο ήταν στις 2 Μαΐου  2022 στο preveza today και με τίτλο:

“ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Η Δημοτική Αρχή στερείται πολιτικής νομιμοποίησης για το έργο”

Το συγκεκριμένο άρθρο καταλήγει ως εξής:

«Η άποψη μου είναι γνωστή και την επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά:

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι λαθεμένη και αυτή η εμμονή για μια ασύμφορη σύμβαση, που θα δεσμεύσει το Δήμο Πρέβεζας για τα επόμενα 12 χρόνια, εύλογα δημιουργεί καχυποψία για τη σκοπιμότητά της.

Θεωρώ ότι υπάρχει ακόμη ο χρόνος να παγώσουν οι  διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και να αναζητηθούν άλλοι τρόποι για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του δημοτικού οδοφωτισμού..

Ο κ. Γεωργάκος οφείλει να αντιληφθεί ότι  για το συγκεκριμένο θέμα στερείται της απαραίτητης πολιτικής νομιμοποίησης και θα πρέπει έστω και καθυστερημένα να απαγκιστρωθεί από τις σκοπιμότητες και τις λαθεμένες επιλογές της Περιφέρειας Ηπείρου..»

Στο 3ο άρθρο στις 2 Αυγούστου 2022 στο preveza today με τίτλο:

 «Οι καλοκαιρινές εξελίξεις, προδιαγράφουν θερμό Φθινόπωρο!!!»

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρω συγκεκριμένα:

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει το συντομότερο να έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο όλες οι παρατάξεις, αλλά και κάθε Δημοτικός Σύμβουλος χωριστά, οφείλουν να πάρουν σαφή θέση, αναλογιζόμενοι την μεγάλη ευθύνη  απέναντι στους δημότες, τους οποίους και θα επιβαρύνουν με ένα δυσανάλογο κόστος, για τα επόμενα 12 χρόνια.

Η απόφαση του ΔΣ θα πρέπει να είναι με συντριπτική πλειοψηφία, στην μη υπογραφή της σύμβασης του έργου, καθώς κρίνεται μη συμφέρουσα για το Δήμο.

Αν παρ’ όλα αυτά η δημοτική αρχή αποφασίσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, τότε για την αντιπολίτευση είναι μονόδρομος η προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού και τη δικαιοσύνη, για ακύρωση αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας..»

Από τα παραπάνω αποσπάσματα, υπάρχει κάποιος αναγνώστης που διαπιστώνει ότι λειτούργησα μεροληπτικά υπέρ του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και δεν τους εγκαλώ για τις επιλογές τους;;

Μπορεί κανείς να ισχυριστεί διαβάζοντας τα, ότι απουσιάζει η δέουσα ευαισθησία και δεοντολογία;;

Μόνο κάποιος που είναι εμπαθής προς το πρόσωπό μου θα μπορούσε να το ισχυριστεί.

Θα πει κάποιος ότι ενδεχομένως ο κ. Νίτσας να μην είχε διαβάσει τα συγκεκριμένα άρθρα, πράγμα που το θεωρώ απίθανο.

Αλλά ας πάρουμε κι αυτό το ενδεχόμενο.

Αν τώρα τα διαβάσει, πιστεύει κανείς ότι θα αναγνωρίσει το λάθος και θα ανακαλέσει;

Το αποκλείω κατηγορηματικά!!!!

Εδώ υπέστη συντριπτική ήττα στις πρόσφατες εκλογές και στην χθεσινή συνέντευξη του, αντί να αναγνωρίσει προσωπικά λάθη και αδυναμίες, με περισσή αλαζονεία «θεωρεί πως δεν πήγε τίποτα λάθος»…

  Μετά απ’ αυτά τι άλλο να πω, παρά μόνο μια προσωπική προτροπή:

« Σε όσους κατά το παρελθόν έδωσα αξία, ας την κρατήσουν να με θυμούνται»!!!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *